Milan Meyberg: Praten met de natuur via AI

Media Thumbnail
00:00
00:00
1x
 • 0.5
 • 1
 • 1.25
 • 1.5
 • 1.75
 • 2
This is a podcast episode titled, Milan Meyberg: Praten met de natuur via AI. The summary for this episode is: <p>Wist je dat een Nederlander aanjager is van het feit dat rechten voor de oceaan een prominente plek op de agenda van de VN heeft gekregen? Wat denk je dat er gebeurt als we met de natuur konden praten? In deze aflevering van 'Aanjagers' duiken we in de wereld van duurzaamheid met conceptontwikkelaar en keynotespreker Milan Meyberg. We bespreken DGTL, het eerste volledig circulaire festival ter wereld - een belangrijke stap richting regeneratieve festivals. Ook gaan we in op het belang van 'Nature Rights' en voeren we via environmental AI een gesprek met de oceaan. Luister mee en laat je inspireren door Milans reis om onze planeet een betere plek te maken.</p><p><br></p><ul><li>Circulaire &amp; regeneratieve festivals: Milan deelt zijn ervaring met het pitchen van het idee voor 's werelds eerste volledig circulaire festival, ondanks scepsis over de haalbaarheid ervan. Hij presenteert het concept van circulariteit als slechts een tussenstap naar de toekomst van festivals, die idealiter een netto positief effect op de omgeving moeten gaan hebben.</li><li>Consumentenverwachtingen en economisme: Milan uit de verwachting dat mensen meer zullen eisen van bedrijven en evenementen op het gebied van duurzaamheid en dat zij deze partijen hierop zullen afrekenen.</li><li>Rechten voor de natuur: Het gesprek gaat ook over de beweging om rechten toe te kennen aan natuurlijke entiteiten, zoals de oceaan. Milan bespreekt een initiatief dat hij heeft voorgesteld als narratief bij de Volvo Ocean Race om de oceaan als rechtspersoon te erkennen.</li><li>Interactie met de natuur via AI: Er wordt gesproken over het gebruik van geavanceerde AI, getraind met gegevens van onder andere NASA, om de oceaan en andere natuurlijke entiteiten een 'stem' te geven. Dit stelt mensen in staat om op een begrijpelijke manier met de natuur te communiceren, wat de manier waarop we met onze omgeving omgaan kan veranderen.</li><li>Toekomst: Milan bespreekt lopende projecten en plannen, waaronder het ontwikkelen van een environmental AI voor de Maas, en reflecteert op de impact die zijn werk heeft gehad.</li></ul><p><br></p><p>Website Milan Meyberg: <a href="https://milanmeyberg.com/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"> </a><a href="http://www.milanmeyberg.com" rel="noopener noreferrer" target="_blank">www.milanmeyberg.com</a> </p><p>Ga zelf in gesprek met de oceaan (demo): <a href="https://demo.emissaryofgaia.com/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">demo.emissaryofgaia.com </a></p><p>Blijf op de hoogte van dit project: <a href="http://www.emissaryofgaia.com" rel="noopener noreferrer" target="_blank">www.emissaryofgaia.com</a> </p><p>Over One Blue Voice, de petitie van Volvo Ocean Race voor een ‘Universal Declaration of Ocean Rights’: <a href="http://www.onebluevoice.n" rel="noopener noreferrer" target="_blank">www.onebluevoice.net</a></p>

DESCRIPTION

Wist je dat een Nederlander aanjager is van het feit dat rechten voor de oceaan een prominente plek op de agenda van de VN heeft gekregen? Wat denk je dat er gebeurt als we met de natuur konden praten? In deze aflevering van 'Aanjagers' duiken we in de wereld van duurzaamheid met conceptontwikkelaar en keynotespreker Milan Meyberg. We bespreken DGTL, het eerste volledig circulaire festival ter wereld - een belangrijke stap richting regeneratieve festivals. Ook gaan we in op het belang van 'Nature Rights' en voeren we via environmental AI een gesprek met de oceaan. Luister mee en laat je inspireren door Milans reis om onze planeet een betere plek te maken.


 • Circulaire & regeneratieve festivals: Milan deelt zijn ervaring met het pitchen van het idee voor 's werelds eerste volledig circulaire festival, ondanks scepsis over de haalbaarheid ervan. Hij presenteert het concept van circulariteit als slechts een tussenstap naar de toekomst van festivals, die idealiter een netto positief effect op de omgeving moeten gaan hebben.
 • Consumentenverwachtingen en economisme: Milan uit de verwachting dat mensen meer zullen eisen van bedrijven en evenementen op het gebied van duurzaamheid en dat zij deze partijen hierop zullen afrekenen.
 • Rechten voor de natuur: Het gesprek gaat ook over de beweging om rechten toe te kennen aan natuurlijke entiteiten, zoals de oceaan. Milan bespreekt een initiatief dat hij heeft voorgesteld als narratief bij de Volvo Ocean Race om de oceaan als rechtspersoon te erkennen.
 • Interactie met de natuur via AI: Er wordt gesproken over het gebruik van geavanceerde AI, getraind met gegevens van onder andere NASA, om de oceaan en andere natuurlijke entiteiten een 'stem' te geven. Dit stelt mensen in staat om op een begrijpelijke manier met de natuur te communiceren, wat de manier waarop we met onze omgeving omgaan kan veranderen.
 • Toekomst: Milan bespreekt lopende projecten en plannen, waaronder het ontwikkelen van een environmental AI voor de Maas, en reflecteert op de impact die zijn werk heeft gehad.


Website Milan Meyberg: www.milanmeyberg.com

Ga zelf in gesprek met de oceaan (demo): demo.emissaryofgaia.com

Blijf op de hoogte van dit project: www.emissaryofgaia.com

Over One Blue Voice, de petitie van Volvo Ocean Race voor een ‘Universal Declaration of Ocean Rights’: www.onebluevoice.net

Today's Host

Guest Thumbnail

Patrick Willer

|Innovator & Tech Philosopher
Guest Thumbnail

Bob Snoeren

|Solution Engineer Salesforce

Today's Guests

Guest Thumbnail

Milan Meyberg

|Oprichter van Emissary of Gaia