Chermaine Kwant: Levenslessen van een rebel

Media Thumbnail
00:00
00:00
1x
 • 0.5
 • 1
 • 1.25
 • 1.5
 • 1.75
 • 2
This is a podcast episode titled, Chermaine Kwant: Levenslessen van een rebel. The summary for this episode is: <p>Als vandaag jouw laatste dag zou zijn, heb je dan het gevoel dat je echt vanuit jouw hart hebt geleefd? Waarom is het zo belangrijk dat bedrijven meer rebellie toelaten in hun organisatie? In deze podcast maak je kennis met Chermaine Kwant – een aanjager van rebellie. Met een indrukwekkende achtergrond als patiënt, ondernemer, behandelaar, onderzoeker en spreker biedt Cher, zoals ze door vrienden wordt genoemd, een bijzonder perspectief op het overwinnen van tegenslagen. Op 25-jarige leeftijd kreeg ze te horen dat ze nog maar één jaar te leven had. Nu, op haar 37e, na een dubbele longtransplantatie, bewijst ze dat wilskracht en een rebelse geest het verschil kunnen maken. In deze aflevering deelt Chermaine haar visie op voeding, het leven, en waarom rebellie zo belangrijk is. Een ding is zeker: na het beluisteren van deze podcast kies je altijd voor volvette Griekse yoghurt in plaats van magere yoghurt - en zul je geïnspireerd zijn om jouw eigen innerlijke rebel te omarmen.</p><p><br></p><p><strong>Aanbevolen lectuur en bronnen:</strong></p><ul><li><a href="https://www.bol.com/nl/nl/f/een-ontiegelijk-lange-adem/9300000054691547/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Boek "Een Ontiegelijk Lange Adem"</a> (Chermaine Kwant): Duik dieper in het levensverhaal van Chermaine in dit boek waarin ze haar reis deelt.</li><li><a href="https://www.bol.com/nl/nl/p/sicq-goed-bbq-boek/9300000038011672/?bltgh=o0dEAQdEc7VRfCk83HVAFg.2_6.7.ProductImage" rel="noopener noreferrer" target="_blank">“Een SiQC goed BBQ Boek”</a> (Chermaine Kwant, Onno Pel): Het allereerste heerlijke, gezonde BBQ-boek - en zoveel meer dan dat.</li><li><a href="https://www.healthcher.nl/het-kookboek-voor-rebellen" rel="noopener noreferrer" target="_blank">"Kookboek voor Rebellen" </a>(Chermaine Kwant): Laat je inspireren door innovatieve en rebelse recepten die meer zijn dan alleen voeding voor het lichaam.</li><li><a href="https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/pulmonale-hypertensie" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Pulmonale Hypertensie (Hartstichting)</a>: Voor iedereen die meer wil weten over pulmonale hypertensie, biedt deze website informatie over de aandoening, behandelingen en ondersteunende bronnen.</li><li>Digitale poli voor pulmonale hypertensie: Een innovatief platform waar patiënten terechtkunnen voor informatie, ondersteuning en doorverwijzing naar specialisten, mede opgezet door Chermaine. [Voeg link toe]</li><li>Crowdfunding: Jouw bijdrage helpt bij het bevorderen van innovatie in de zorg voor pulmonale hypertensie. [Voeg link toe]</li></ul>

DESCRIPTION

Als vandaag jouw laatste dag zou zijn, heb je dan het gevoel dat je echt vanuit jouw hart hebt geleefd? Waarom is het zo belangrijk dat bedrijven meer rebellie toelaten in hun organisatie? In deze podcast maak je kennis met Chermaine Kwant – een aanjager van rebellie. Met een indrukwekkende achtergrond als patiënt, ondernemer, behandelaar, onderzoeker en spreker biedt Cher, zoals ze door vrienden wordt genoemd, een bijzonder perspectief op het overwinnen van tegenslagen. Op 25-jarige leeftijd kreeg ze te horen dat ze nog maar één jaar te leven had. Nu, op haar 37e, na een dubbele longtransplantatie, bewijst ze dat wilskracht en een rebelse geest het verschil kunnen maken. In deze aflevering deelt Chermaine haar visie op voeding, het leven, en waarom rebellie zo belangrijk is. Een ding is zeker: na het beluisteren van deze podcast kies je altijd voor volvette Griekse yoghurt in plaats van magere yoghurt - en zul je geïnspireerd zijn om jouw eigen innerlijke rebel te omarmen.


Aanbevolen lectuur en bronnen:

 • Boek "Een Ontiegelijk Lange Adem" (Chermaine Kwant): Duik dieper in het levensverhaal van Chermaine in dit boek waarin ze haar reis deelt.
 • “Een SiQC goed BBQ Boek” (Chermaine Kwant, Onno Pel): Het allereerste heerlijke, gezonde BBQ-boek - en zoveel meer dan dat.
 • "Kookboek voor Rebellen" (Chermaine Kwant): Laat je inspireren door innovatieve en rebelse recepten die meer zijn dan alleen voeding voor het lichaam.
 • Pulmonale Hypertensie (Hartstichting): Voor iedereen die meer wil weten over pulmonale hypertensie, biedt deze website informatie over de aandoening, behandelingen en ondersteunende bronnen.
 • Digitale poli voor pulmonale hypertensie: Een innovatief platform waar patiënten terechtkunnen voor informatie, ondersteuning en doorverwijzing naar specialisten, mede opgezet door Chermaine. [Voeg link toe]
 • Crowdfunding: Jouw bijdrage helpt bij het bevorderen van innovatie in de zorg voor pulmonale hypertensie. [Voeg link toe]

Today's Host

Guest Thumbnail

Patrick Willer

|Innovator & Tech Philosopher
Guest Thumbnail

Bob Snoeren

|Solution Engineer Salesforce

Today's Guests

Guest Thumbnail

Chermaine Kwant

|Voedingsexpert en spreker